שימוש בריהוט "קליל" ולא כבד
כדי לא ליצור עומס מיותר בחלל, נסו לבחור פריטי ריהוט קלילים יחסית. למשל, ספות או כורסאות שעומדות על רגליים דקות יוצרות תחושה של קלילה במרחב ומורידה את הרגשה הכבדות שעלולה להיווצר בחללים קטנים.
מבחינת בחירת בדי ריפוד לריהוט שלכם - השתדלו להשתמש בבדים חלקים יחסית ללא דוגמאות בולטות מדי, זאת על מנת לתת רוך ורוגע לחלל המצומצם.
דרך טובה להיעזר בריהוט בכדי לחסוך מקום היא להשתמש בריהוט שהוא "גם וגם" - גם ספסל וגם ארגז אחסון, גם מיטה וגם ארגז מצעים - כך תוכלו לתפוס שתי ציפורים במכה אחת.
תאורה נכונה
הכלי הראשון לתחושת גודל ומרחב הוא תאורה נכונה. כמובן שהדרך הטובה ביותר להכניס אור הביתה היא בעזרת חלונות זכוכית שפונים לנוף פתוח - דבר שבאופן אוטומטי מכניס את החוץ אל תוך הבית ומעבר לאור טבעי ונפלא נותן גם תחושה של מרחב טבעי בתוך הבית עצמו.
כמובן שלא כולנו התברכנו בבתים שכאלה, ולכן יש עוד דרכים להעזר בתאורה כדי יצור תחושת מרחב בבית:
התאימו את התאורה לגובה הדירה. מה הכוונה ואיך עושים זאת? כשאתם בודקים גוף תאורה חדש הדליקו את האור ותראו אם האור אכן מכסה את כל הרצפה בחדר. מצאתם אזור חשוך שלא מואר מספיק? כנראה שגוף התאורה שבחרתם לא כל כך מתאים לחלל.
דבר נוסף - תאורה המופנית מהקיר כלפי התקרה (Up Light) יוצרת תחושה ואשליה של חלל גדול
מראות
זה אולי "טריק" ישן, אבל הוא עובד - מראה המוצבת במקום הנכון יכולה ליצור תחושה של רוחב ומרווח. אפשר להתשמש במראה לצורך ה"טריק" בחדר השינה, בחדר הילדים וכן - גם סלון. השתדלו לבחור מראות ללא מסגרות או לחילופין עם מסגרות דקות ועדינות.
מראות בחדרי שינה על פריטים כמו ארונות מהווים פתרון מצויין