תקציר
כידוע קיימים סוגים רבים של בדים לריהוט ספות, כורסאות, מיטות וכריות. בחירה בבדי ריפוד יכולה להיות קשה עם כל כך הרבה אפשרויות בימינו, החל מבדים טבעיים ועד בדים סינתטיים .
אז באופן כללי ניתן לייצר בד ריפוד מכל חוט בשזירה או בסריגה לטקסטיל . הסיבים הנפוצים והמתאימים ביותר לבדי ריפוד הינם פוליאסטר, אקריליק, פשתן, ויסקוזה, פוליפרופילן, ניילון ועוד .
ניתן להשתמש בסוג של חוט אחד או בשילובים שונים של חוטים ולארוג או לסרוג אותם לבד ריפוד כאשר בתהליך הייצור מוסיפים גיבוי מלטקס או דבק או כל טקסטיל אחר כדי להוסיף יציבות וגיבוי לבד וזה עוזר לעמידות בפני שחיקה בטווח הארוך . ללא גיבוי שכזה הבד יכול להימתח ולנוע טוב יותר אך מנגד יכולים להופיע סימנים של רפיון לכן נרצה ליצור גיבוי שיתנגד למתיחה . למבחן הנ"ל קוראים בשפה המקצועית "חוזק מתיחה" או "חוזק משיכה" והנתון הזה משמש בעיקר את בעלי המקצוע כגון רפדים.
בכתבה זו נלמד על סיבים טבעיים וסינתטיים, אך לפני שנגיע לשם - יש קריטריון חשוב שיש לזכור והוא חל על שניהם והוא סיבובי שחיקה
אם הבד נע בין 8,000 ל -10,000 סיבובי שחיקה אזי הוא מיועד לשימוש קל. כלומר הבד לא יהיה מספיק עמיד לבלאי יומיומי. לקטגוריה זו יתאימו בדים דקורטיביים לקישוט הבית כגון כריות נוי והדומים אך הם אינם יתאימו לרהיטים כגון ספות, כורסאות ומיטות . חשוב מאוד לציין שהשוק מוצף בקטלוגים של בדי ריפוד וחשוב לדעת שהבדים הזולים יהיו ברובם עם סיבובי שחיקה נמוכים מאוד המתאימים לטווח הנ"ל כך שהרהיט שלכם לא יחזיק מעמד לאורך זמן.
בד ריפוד לשימוש קל-בינוני ינוע בין 10,000 ל -15,000 סיבובי שחיקה. רוב בדי הריפוד המוצעים בשוק במחירים הזולים נכללים בקטגוריה זו, נחשב לממוצע נמוך ומטעמנו לא מומלץ לרהיטים בהם תעשו שימוש בתדירות גבוהה.
בד ריפוד שנחשב לעמיד ינוע בין 15,000 ל-40,000 סיבובי שחיקה ולרמות האלו נמליץ על רהיטים בהם יעשה שימוש תכוף. כל הקולקציות שלנו נבחרו בקפידה וכל המפרטים הטכניים מפורסמים גם באתר וגם בגב הקטלוגים המפוזרים בגלריות. אם הוצע לכם קטלוג ללא פירוט מוחשי
אז כמו שכבר הבנתם - בחירה בבד הריפוד הנכון עבורכם, תבטיח את אריכות החיים של הרהיטים שלכם בבית. אנחנו ממליצים לכם לבחור רק בבדי ריפוד איכותיים ויוקרתיים ברמה הגבוהה ביותר כפי שתוכלו למצוא אצלנו. בכתבה הבאה נפרט על כל בד ונסביר מהם היתרונות והחסרונות של כל בד מבחינת נוחות ועמידות, תחזוקה וניקיון, סגנון וידידותיות לחיות מחמד וכמובן לסביבה.
1. סוגים של בדים טבעיים
בדים טבעיים הם בדים שנוצרים מסיבים טבעיים ועשויים מחומרים טבעיים כמו כותנה ופשתן. הם בדים רכים , איכותיים ונעימים למגע, בדרך כלל מועדפים על ידי מי שמחפש את התחושה הכי רכה וכמובן שהם ידידותיים יותר לסביבה. הבעיה העיקרית בבחירה של בדים טבעיים למטרת ריהוט היא נטייתם להתקמט בסיבובי שחיקה נמוכים . נציג בפניכם להלן רשימה של סיבים נפוצים לייצור בדי ריפוד העונים לקטגוריה זו.
כותנה - רכה ועמידה, אך היא גם רגישה לדהייה, לקמטוטים וניתן ללכלך אותה בקלות. זוהי בחירה נפוצה עבור כיסויים כגון מצעים, וזאת מכיוון שרוב הכותנה ניתנת לניקוי עם מים וסבון. לעתים רחוקות תמצאו בד ריפוד מכותנה 100% - זה בדרך כלל יהווה חלק מתערובת. תערובות הכותנה האיכותיות ביותר לבדי ריפוד יכילו בדרך כלל כ -45% עד 60% כותנה.
משי – אחת מהאפשרויות היקרות ואינו פופולארי במיוחד מכיוון שנחשב לרך מאוד ועדין מאוד. באשר לרמת התחזוקה והניקיון, נדרש להיעשות באופן מקצועי ולא באופן חובבני במקרה שנוצר לכלוך.
2. בדים סינטטיים
פירוש המילה סינתטי "נוצר על ידי סינתזה כימית, לא באופן טבעי או אורגני, הנועד לחקות מוצר טבעי." מילה זו בשם הבד עצמו אומרת לכם במה מדובר. סיבים סינטטיים הם סיבים המיוצרים על ידי בני אדם כתחליף לבדים טבעיים, עם האיכויות הטובות ביותר של הסיבים הטבעיים.
להלן הרשימה של הסיבים הפופולאריים והמומלצים ביותר לריהוט לפי סדר נפיצות ופופולאריות :
פוליאסטר – יהווה בחירת בד מצוינת לריפודים המשמשים לספות, כיסאות, כורסאות, מיטות ועוד. נחשב לעמיד ביותר בפני שחיקה, נוטה להחזיק את צורתו טוב יותר מכותנה מכיוון שלסיבים יש עמידות גבוהה וזה עוזר למנוע את המקרה הרפוי שיש לספות עם הגיל.
יתרונות של בד זה: פרקטי וקל מאוד לניקוי, לרוב כביס וניתן לנקות אותו באמצעות סמרטוט לח במים, בד נושם המונע זיעה וריח לא נעים, עמידות לבלאי טבעי שנוצר במהלך השימוש, מגיע בצבעים רבים שלא ניתן להשיג מבדים טבעיים, הצבע על רהיטים מפוליאסטר לא דוהים כשמדובר בבד איכותי.
חסרונות של בד זה: חשוף לחום בטמפרטורות גבוהות מאוד, לא ניתן לייבוש במכונה .
אקריליק – מיוצר ע"י האנושות בעיקר בכדי ליצור אלטרנטיבה טובה לצמר וכיום נחשב לבד מאוד פופולארי בזכות עמידותו והטיפול בו מבחינת תחזוקה והניקיון נחשב לקל . נחשב ליקר יותר אך עמיד יותר מבדי פוליאסטר .
היתרונות של בד זה: צבעים חיים, חסינות לשמש ואור כך שמתאים מאוד לריהוט חוץ וכמובן לריהוט פנים, רך, רחיץ, ייבוש מהיר, מתנג לכיווץ, לא מתקמט וקל מאוד לניקוי .
החסרונות של בד זה: נמס כשנחשף ללהבה ויכול לגרום לתגובות אלרגיות אצל אנשים מסויימים בגלל תהליך הייצור שבו משלבים כימיקלים כגון אקרילוניטריל .
שניל –חוט משי שמיוצר על ידי גלישת חוטים סביב סיב ליבת כותנה או צמר. חזק יותר מרוב הבדים ואחד מהמפורסמים ביותר מאז שנות ה90 בשל התחושה הרכה והמפוארת שלו, נחשב ליוקרתי מאוד שופע ועיצובי .
יתרונות של בד זה: עבה ועמיד מאוד, קל לניקוי ולתחזוקה, רך, עמיד לשחיקה, בעל ברק מדהים, בחירה מושלמת למי שמחפש לשדרג והוסיף סגנון ורושם לחלל (ידוע מאוד ביופיו) .
חסרונות של בד זה: נוטה להתכווץ, רגיש ומושפע מלחות, לא מתאים לחשיפה לאור השמש.
ויסקוזה - סוג חצי סינתטי של בד זהורית העשוי מעיסת עץ המשמש כתחליף למשי. נראה כמו משי אבל מרגיש כמו כותנה ומשתלב היטב עם סיבים אחרים כמו פוליאסטר .
יתרונות של בד זה: אינו לוכד חום, רך ונושם, שומר על צורתו, בעל יכולת שימור צבע גם לאחר שימוש בטווח הארוך.
חסרונות של בד זה: לא מתאים לחשיפה ישירה של אור השמש, ניקיון במים קרים ללא כיבוס.
מיקרופייבר - עשוי מסיבים סינתטיים כמו פוליאסטר או פוליאמידים. הסיבים עדינים ממשי, וניתן לסרוג אותם או לארוג אותם לפיסת בד. מכיוון שהסיבים כל כך קטנים, האריגה יכולה להיות הדוקה בהרבה ובכך יש להם שני יתרונות בולטים. ראשית, פחות אבק או אלרגנים אחרים שיכולים לשקוע בבד, מה שהופך את הרהיט ליותר היפואלרגניים. שנית, האריגה המהודקת פירושה כשנשפך נוזל הוא יתיישר על פני הבד במקום להשרות מיד את הסיבים, מה שמקנה לך חלון זמן קצר לייבוש הנוזל לפני כתמיו.
יתרונות של בד זה: עמיד במים, קל לניקוי וטיפול, ניתנים לכיבוס
חסרונות של בד זה: רגישות לכתמים, אינם עמידים למשך שנים ארוכות, יקרים יחסית.
דמוי עור – עשוי בעיקרו משכבת ציפוי מפלסטיק סינטטי ונוצר מתרכובות כימיות שונות כאשר הנפוצים מביניהם הם מיקרופייבר פוליאמיד, פוליוויניל כלורי הידוע גם בתור PVC או פוליאוריטן המכונה בתור PU . הינו חומר הנוצר מהאדם, מתקרב במראה ובתחושה לעור אמיתי כאשר מדובר בחומר גלם איכותי מאוד. בקטגוריה זו חשוב לדעת שחומרים לא איכותיים משתפשפים, נקרעים ונשרטים במהירות בחלוף השנים, נסדקים ודוהים.
יתרונות של בד זה: מהווה פתרון לטבעוניים, מתקרב לתחושה של עור אמיתי, נמדד עפ"י מטר ולא לפי יריעות של עור (חיסכון בכסף)
חסרונות של בד זה: פחות נושם, לא מחזיק מעמד לאורך שנים ארוכות
תמיד תצטרכו גם לבחור את הצבע והדוגמא שתרצו כך שיתאימו לסגנונכם ולטעמכם האישי. מגוון הצבעים הרחב, הדוגמאות והטקסטורות השונות - יוצרים אפשרויות בלתי מוגבלות של בחירת בד המותאמת בדיוק עבורכם.
תוכלו למצוא בדים שייתנו לריהוט ו/או לחלל הבית מראה קלאסי, אך תמיד תוכלו לבחור גם בבד צבעוני עם טקסטורה מעניינת שתגרום לכם להרגיש ממש כמו באירופה. חפשו את הבדים המעוצבים שלנו ממש כאן
מה שבטוח - בחירה נכונה של בדי הריפוד החדשים שתרכשו תייצר הבדל עיצובי ענק בעיצוב הבית שלכם. כל מה שנשאר לכם לעשות זה רק לבחור
אנו זמינים עבורכם לכל שאלה ולכל ייעוץ